Jesteś tutaj: Strona główna / Polityka prywatności


Ostatnia aktualizacja: 25.06.2013

 

Postanowienia ogólne

Ochrona bezpieczeństwa i poufności Państwa danych osobowych jest dla firmy Cheminova Polska Sp. z o.o. bardzo ważna, ponieważ przywiązujemy szczególną wagę do poszanowania prywatności osób korzystających z naszych serwisów internetowych. Mamy nadzieję, iż opisana poniżej polityka pomoże Państwu zrozumieć, jakie dane możemy zbierać, jak będziemy je wykorzystywać i chronić oraz z kim możemy się nimi dzielić.

Cheminova Polska Sp. z o.o. gwarantuje bezpieczeństwo danych osobowych użytkownikom odwiedzającym stronę internetową www.cheminova.pl oraz inne serwisy internetowe należące do firmy Cheminova Polska Sp. z o.o. Zamieszczone poniżej informacje gwarantują zachowanie poufności danych osobowych oraz ich właściwe wykorzystanie.

Korzystając ze strony internetowej www.cheminova.pl, wyrażają Państwo zgodę na warunki niniejszej polityki prywatności.

 

Zbieranie i wykorzystanie informacji

Cheminova Polska Sp. z o.o. jest wyłącznym właścicielem informacji zgromadzonych w tym serwisie. Cheminova Polska Sp. z o.o. nie będzie tych informacji sprzedawać, wydzierżawiać ani udostępniać osobom trzecim w sposób niezgodny z zasadami podanymi poniżej oraz w sposób niezgodny z przepisami prawa.

 

Przetwarzanie danych osobowych

Głównym zadaniem serwisów firmy Cheminova Polska Sp. z o.o. jest dostarczenie użytkownikom rzetelnej informacji o działalności firmy, jej produktach czy ofercie handlowej. Witryny internetowe firmy Cheminova Polska Sp. z o.o. nie służą zbieraniu jakichkolwiek danych osobowych (np. imienia i nazwiska, adresu pocztowego, numeru telefonu, adresu email) za wyjątkiem przypadków, w których użytkownicy sami wyrażą na to zgodę (np. wypełniając formularz rejestracyjny), bądź w których pozwalają na to przepisy dotyczące zbierania danych osobowych. W związku z powyższym, korzystający z serwisów internetowych firmy pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej.

Informacje umożliwiające identyfikację pojedynczych użytkowników zbierane są w celu umożliwienia udziału w konkursach, powiadamiania o ich wynikach, przesyłania wiadomości e-mail z ofertami i informacjami, odpowiadania na pytania i komentarze oraz rejestracji użytkowników w celu zapewnienia dostępu do niektórych funkcji i/lub przesyłania broszur, kuponów, próbek, ofert oraz innych informacji na temat firmy oraz jej produktów. Podanie danych osobowych zawsze jest dobrowolne, a użytkownik zainteresowany otrzymywaniem informacji czy wiadomości od firmy Cheminova Polska Sp. z o.o. musi uprzednio wyrazić na to zgodę. Państwa dane są przez nas wykorzystywane tylko do celu, w jakim zostały nam udostępnione.

Wszelkie dane osobowe pozyskiwane za pomącą naszych serwisów internetowych przetwarzane są zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r., nr 101 poz. 926). Priorytetem firmy jest ochrona praw i wolności osób, które udostępniły swoje dane osobowe. Informacje są przechowywane i przetwarzane przez firmę Cheminova Polska Sp. z o.o. z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa.

Użytkownik ma prawo wiedzieć, jakie jego dane osobowe są w naszym posiadaniu. Użytkownik ma prawo domagać się usunięcia danych osobowych, albo zaktualizowania danych osobowych, które są niekompletne, nieprawidłowe, niepotrzebne lub nieaktualne. Użytkownik ma prawo wypisać się z ewentualnych subskrypcji wiadomości marketingu bezpośredniego oraz domagać się zaprzestania przez nas przetwarzania jego danych osobowych dla celów marketingu bezpośredniego bądź z powodu ważnych przyczyn prawnych.

 

Wykorzystywanie plików cookies

Pliki cookies to niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwis internetowy i zapisywane na komputerze użytkownika (bądź innym urządzeniu, z którego korzysta). Nie używamy cookies do gromadzenia danych osobowych, takich jak: imię, nazwisko lub adres e-mail.

 

Serwisy internetowe, będące własnością Cheminova Polska Sp. z o.o. wykorzystują pliki cookies w celu rozpoznawania osobistych preferencji użytkownika. Innymi słowy stosowane przez serwisy pliki cookies pozwalają na rozpoznanie komputera użytkownika w czasie kolejnej wizyty w serwisie i mają jedynie ułatwiać korzystanie z naszych serwisów. Strony internetowe naszej firmy wykorzystują oraz umożliwiają korzystanie z plików cookies podmiotom trzecim (Google AdWords, GoogleAnalytics, czy innych dostawców zewnętrznych świadczących usługi statystyczne czy reklamowe) w celach statystycznych oraz reklamowych.  Wyżej wymienione pliki cookie nie zawierają danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników.
To użytkownik decyduje, czy chce, aby pliki cookies były zapisywane na jego komputerze. Może dezaktywować lub całkowicie wyłączyć pliki cookies w opcjach swojej przeglądarki internetowej lub wybierając odpowiednią opcję w programach typu Firewall. Może również usunąć zapisane do tej pory pliki cookies. Użytkownik może zablokować usługę Analytics dla reklam displayowych oraz dostosowywać reklamy w sieci reklamowej Google w Menedżerze preferencji reklam.

 

Adresy IP

Adresy IP, czyli numery interfejsu sieciowego gromadzone są w logach systemowych serwera. Dane o adresie IP nie pozwalają na zidentyfikowanie pojedynczego urządzenia, a co za tym idzie pojedynczego użytkownika, gdyż w niektórych przypadkach adres ten może się dowolnie zmieniać lub użytkowane urządzenie może być wykorzystywane przez wielu użytkowników, to również utrudnia jednoznaczną identyfikację.

 

Postanowienia dodatkowe

Przyjęta przez Cheminova Polska Sp. z o.o. polityka prywatności może ulegać zmianom i aktualizacji w związku z rozwojem firmy jak i posiadanych przez nią serwisów internetowych. W razie wprowadzenia istotnych zmian w naszej polityce prywatności oraz sposobie wykorzystania Państwa danych osobowych, poinformujemy o tym za pośrednictwem niniejszej witryny.

Za każdym razem, gdy następuje zmiana niniejszej Polityki prywatności, zostaje zmieniona też na niej data, aby wskazać, kiedy zostały dokonane zmiany. Prosimy o okresowe sprawdzanie zasad stosowanej przez nas polityki prywatności.

 

W razie jakichkolwiek pytań, czy wątpliwości odnośnie naszej Polityki prywatności, a także innych pytań związanych z działalnością Cheminova Polska Sp. z o.o. prosimy o kontakt mailowy, listowny lub telefoniczny:

 

adres e-mail:

cheminova.polska@cheminova.com

 

adres korespondencyjny:

Cheminova Polska Sp. z o.o.

Aleje Jerozolimskie 212A

02-486 Warszawa

Polska

 

telefon:

Tel: +48 22 571 40 50

Fax: +48 22 571 40 51


Ta strona używa plików COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

Cheminova Polska Sp. z o.o.

 

Aleje Jerozolimskie 212A

02-486 Warszawa

 

tel.: +48 22 571 4050

fax: +48 22 571 4051

Our values

 

Osiągamy ambitne cele
Lubimy innowacje
Podejmujemy decyzje i działamy
Doceniamy wyniki
Jesteśmy zgranym zespołem

We support Global Compact